mrjake.blogg.se

Lite om vintervädret i Sverige bara

Kategori: Lite otur att det var den finaste lägenheten än så länge

 
Igår var jag på lägenhetsvisning igen. Om det inte har framgått var vi letar lägenhet så är det alltså i Lund.
 
Det var svinkallt, blåsigt och dessutom snöade det. Jag var påpälsad med tunna träningskläder eftersom jag direkt efter skulle åka iväg och springa en runda innan min träning på kvällen. Fråga mig inte varför.
 
Så medan jag och min mamma sprang runt bland husen och letade efter rätt trappuppgång började jag frysa rätt mycket, och som varje god svensk medborgare så uppfyllde jag min plikt och klagade över vädret. Som svenskar förväntas göra. I ungefär samma veva hittade vi rätt dörr.
 
Och medan vi småsprang mot dörren så imiterade jag livligt Johan Glans när han beskrevs Sveriges väder i Parlamentet för ett par år sedan.
 
Och ja, det kan hända att jag höjde rösten lite väl mycket. Men det måste man göra om imitationen ska vara naturtrogen, för det är precis så Johan Glans gjorde. Och det är väl fan inte mitt fel att mamma öppnade dörren exakt när hon gjorde, det vill säga mitt i min imitation. Så att mäklaren (en kvinna i 60-års åldern med strikta kläder och alldeles för mycket läppstift) på andra sidan ytterdörren bara hörde en del av citatet:
 
"Det är mörkt som i en säck och kallt som i en jävla isbjörns rövhål!"
 
och den delen av citatet som mäklaren råkade höra var när jag ivrigt brölade ut "rövhål" i hela trappuppgången. Ja då är det faktiskt inte mitt fel. 
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=FvM0ryhD5rY
 
 
 
 
 
 

Min pappa yttrar sig

Kategori: Ordspråk

 
Jaha, igår var det då en vecka kvar till min tenta. Jag hade alltså planerat att sitta och plugga ett par timmar på dagen. Som ni kan räkna ut blev det inte så. Men tro inte att jag latade mig och satt vid datorn, nejnej, sån är inte jag!
 
Eller jo, det är jag egentligen, men just igår satt jag inte vid datorn utan jag hade lite kvalitetstid med min pappa. Vi satt och diskuterade lite om tingens ordning här i livet, pillade lite navelludd och gjorde såna där viktiga far-och-son saker man måste hinna med innan sonen flyttar hemifrån. Vilket i så fall börjar bli lite bråttom. Och jag lärde mig faktiskt en massa viktiga saker av vår lilla pratstund!
 
Som att "det är bättre med en ball Kalle i kanalen, än en kall balle i analen."
 
Och "det är bättre med en back i hallen, än ett hack i ballen."
 
(Någonstans här var min mamma på väg in i vardagsrummet, men hon vände i dörren av någon märklig anledning och gick iväg igen mumlandes om något som lät hemskt likt som "skilsmässa".)
 
Och sist, men inte oviktigast, "det är bättre med en tårta i vasken, än en vårta på tasken."
 
Som ni förstår så är det kanske inte så jävla konstigt att jag har blivit som jag har blivit!
 
 

Hade jag Yahoo-at förstår jag om ni hade mobbat mig

Kategori: Matlagning

Helt ärligt, hur många av er kan egentligen ställa er vid en spis och koka mannagtynsgröt helt utan anvisningar vad gäller de olika mängderna mjölk och mannagryn!?!
 
Jag tänkte väl det. 
 
SÅ SLUTA MOBBA MIG FÖR ATT JAG GOOGLAR VILKA MÄNGDER SOM BEHÖVS VA!!
 
 
 
Jag ska koka ris ikväll. Gissa hur jag tänker ta reda på vilka mängder vatten och riskorn jag behöver?! Precis. Jag tänker googla.
 
Andthere'snothingyoucandoaboutit!!
 
Så det så.
 
 
 

Tydlig Rsammanfattning av helgen bara

Kategori: Rättvisor och orättvisor

Tänkte ge er en kort sammanfattning av min sista helg av julledigheten.
 
  • Min mamma hörde Justin Bieber på radion. "Vilken grupp är det?" frågade hon.
 
  • Min brors familj var på besök. Jag och min bror hade en livlig diskussion vid matbordet hur vi skulle gå till väga för att utvinna cyanid ur bittermandel. Och hur stod mängd vi skulle behöva för att döda en människa. Liksom bara ut i fall att. Vi var ganska seriösa med faktaböcker och allt. Helt socialt acceptabelt tydligen.
 
  • Min brorsdotter blev lite kinkig och ville inte äta mer av sin potatis eller sitt kött. Jag försökte, som varje ansvarsfull farbror hade gjort, att få henne att äta lite till. Jag körde såna trix som brukar funka på 2,5-åringar. "En sked potatis för farmor. Och en sked död ko för farfar." Inte helt socialt acceptabelt. TYDLIGEN.
 
  • Min brorsdotter somnade vid matbordet.
 
Men när vi ska sammanfatta det hela så var det jag som hade betett mig sämst. Tydligen.
 
Så ikväll ska jag på lägenhetsvisning. För jag får inte bo hemma längre. TYDLIGEN!
 
 

Jag skiter i vad folk säger!

Kategori: Matlagning

Jag är ingen kaffedrickare. Jag dricker te. 
 
Så när din klocka ringer och vi stiger upp 06.10 för att du ska få komma till jobbet, och du ber mig att brygga en kopp kaffe till din frukost, och jag aldrig i mitt liv har bryggt kaffe förr.
 
Ja, då gör jag som evolutionen har lärt oss att göra!
 
(Tar jag fram telefonen och googlar hur man brygger kaffe.)
 
 

Det här med att passa 2,5-åringar

Kategori:

Såhär alltså. Anta att du passar din brorsdotter och att ni har sprungit runt hela förmiddagen och lekt med varandra, kastat runt bollar, kastat runt kor som tydligen inte fick bo på bondgården med de andra djuren, kastat runt varandra och varit sådär allmänt uppstissade som tydligen bara jag kan få oss att bli. Anta sen att dina föräldrar mumlar något om "psykbryt" och sen går din mamma ner i tvättstugan och din pappa ut i garaget. 
 
Sen kan vi anta att det var rätt bra att de inte var i köket under tiden som du försökte få din något övertaggade brorsdotter att äta lunch. Meniallafall.
 
När det sen är dags att sova middag, och du tillslut har fått ner din brorsdotter under täcket trots att hon inte alls vill sova, då anses man trots allt som en väldigt god barnvakt om man tar fram mobilen och visar "Shaun the sheep" från Youtube, eftersom det är det enda som möjligtvis kan få ungen att ligga still.
 
Lyckas du dessutom få ungen att somna får du ännu mer pluspoäng som barnvakt. Att du själv också råkar somna bredvid anses bara som gulligt. 
 
DÄREMOT, om du själv somnar efter kvart eller så och ungen INTE har somnat, utan kryper ner från sängen och knallar ut i huset medan dina föräldrar är i tvättstugan/garaget och ungen dessutom lyckas få tag på din pappas nya systemkamera. 
 
Då anses du inte längre som en speciellt bra barnvakt. Tydligen.